Τζατζίκι με μαύρο σκόρδο

 

Chef: Αγγέλα Γανωτή

 

Υλικά:

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 αγγούρι

2 σκελίδες σκόρδο

60 γρ μαύρο σκόρδο σκελίδα

1 κουτ σούπας ξύδι

1,5 κουτ γλυκού αλάτι

½ κουτ γλυκού πιπέρι

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το περνάμε από τον τρίφτη (τη χοντρή πλευρά)Το βάζουμε στη σίτα με το αλάτι και το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να φύγουν τα υγρά εντελώς. Αν θέλουμε μπορούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το στίβουμε για να βοηθήσουμε να στραγγίξει γρηγορότερα. Στο μουλτι βάζουμε τις σκελίδες μαύρου σκόρδου με το ελαιόλαδο να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, την πάστα μαύρου σκόρδου  το ξύδι και το πιπέρι μέχρι να ενσωματωθούν.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και ρυθμίζουμε την γεύση με επιπλέον αλάτι και ξύδι. 
Το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμη στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.