Ζυμαρικό "κουσκουσάκι" χυλωμένο με αχινό, μαυρο σκόρδο, μαϊντανό και χυμούς από μύδια.

 

Chef: Αθηναγόρας Κωστάκος

 

 

Υλικά:

150 φρέσκος αχινός σε θαλασσινό νερό

80γρ ζυμαρικό "κουσκούσακι"

1 μάτσο μαϊντανό (φύλλα αι κοτσάνια ξεχωριστά)

1 μεγάλη σκελίδα  μαύρο σκόρδο (5γρ)

1 σκελίδα σπασμένη λευκό σκόρδο.

1 μέτριο κρεμμύδι

130ml λευκό ξηρό κρασι

1 κιλό φρέσκα μύδια

50γρ σάρκα ντοματας (όχι σποριά όχι φλούδα)

25γρ ψιλοκομμένο φρ.κρεμμυδακι

30γρ βούτυρο γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Wakame φύκια για γαρνίρισμα

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με καπάκι αχνίζουμε τα μύδια με λευκό ξηρό κρασί, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες και τα κοτσάνια από των μαϊντανό, αφήνουμε για λίγα μόνο λεπτά και στην συνέχεια όταν τα μύδια μας ανοίξουν αφαιρούμε την σάρκα τους και το χυμό από το άχνισμα τους.Σε ένα μικρό κατσαρολακι σωτάρουμε το ζυμαρικό μας με λίγο ελαιόλαδο ώστε να "γυαλίσει" και στην συνέχεια το σβήνουμε με τους χυμούς από τα μυδια και χυμούς από το στράγγισμα του αχινου.
Βράζουμε το "κουσκούσακι" μας για 10 λεπτά περίπου και λίγο πριν το τελείωμα του βρασμού του το χυλώνουμε με την μισή ποσότητα του αχινού και λίγο βούτυρο.Προσθετουμε φρεσκο κρεμμυδάκι και φρέσκια ντομάτα. 
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο σάλτσα από μαυρο σκορδομαϊντανόλαδο (χτυπημενα σε μίξερ μαυρο σκορδο-μαϊντανός-ελαιόλαδο) .

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.