Παγωτό Μαύρο σκόρδο

 

Chef: Nick Koukiasas

 

 

Υλικά:

1 λίτρο γάλα 3.5%

190 γρ. ζάχαρη

3 γρ. Guar gum

85 μλ. κρέμα γάλακτος 35%

40 γρ. γάλα άπαχο σε σκόνη

60 γρ. Δεξτρόζη

60 γρ. Μαύρο Σκόρδο

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεα υλικα μαζι
Προσθετουμε 150 γραμαρια γαλα και ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες κρεμωδες μιγμα
Ενσωματωνουμε το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος
Προσθετουμε το μαυρο σκορδο και ομογενοποιουμε με ραβδομπλεντερ
Ζεσταινουμε το μιγμα στους 85 βαθμους ανακατευοντας συνεχως
Κρυωνουμε το μιγμα σε κρυο μπαιν μαρι (δεν το αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Οταν φτασει στους 5 βαθμους το παγωνουμε στην παγωτομηχανη
Ιδανικη θερμοκρασια εξαγωγης απο την παγωτομηχανη ειναι οι -9 βαθμοι
Εχουμε καλυτερο αποτελεσμα αν ετοιμασουμε το μιγμα και το αφησουμε σε ψυγειο για 6 - 24 ωρες αφου πρωτα το κρυωσουμε στους 5 βαθμους

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.