Μπούτι κοτόπουλου γεμιστό με γραβιέρα, μέλι μαυρο σκόρδο και δυόσμο

 

Chef : Γρηγόρης Χέλμης

 

Υλικά: 

2 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα

80 γρ γραβιερα σε μακρόστενα κομμάτια

30 γρ μέλι με μαύρο σκόρδο

40 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ ελαιόλαδο

50 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη

4 φύλλα δυόσμου

120 γραμμάρια σιουφιχτά

50 ml λευκό κρασί

10 γρ βούτυρο

20 γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη

Αλάτι/πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και απο τις 2 μεριές. Αλείφουμε εσωτερικα με το μέλι, βαζουμε απο 2 φύλλα δυόσμου και βαζουμε την γραβιέρα. Τυλίγουμε και στερεωνουμε με οδοντογλυφίδες, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενα για να φύγει η γέμιση. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα ρολά από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε τα ρολά σε ένα ταψάκι ανάλογο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε την τομάτα. Σωτάρουμε για ακόμα 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να πέσει στο μισό, και ρίχνουμε την σάλτσα πάνω απο τα ρολά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βάζουμε τα σιουφιχτά να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρατάμε 100ml νερό απο το βράσιμο. Αφαιρούμε τα ρολά απο το ταψί, και ρίχνουμε τα σιουφιχτα μαζι με το νερό στο ταψί. Βάζουμε το ταψί στο μάτι και δίνουμε μια βράση ανακατέυοντας μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά. Αποσύρουμε, δένουμε με το βούτυρο και τη μυζήθρα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.