Σπαγγέτι με Μαυρο σκόρδο, Ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά

Spaghetti with black garlic, olive oil and chilli peper

 

Chef :Γρηγόρης Χέλμης

 

Υλικά:

200 γρ σπαγγέτι

2 σκελίδες μαυρο σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 σκόρδο λευκό

50 ml κρασί λευκό

40 ml ελαιόλαδο

Καυτερή πιπεριά φρέσκια η αποξηραμένη

10 γρ βουτυρο σε 3-4 κομμάτια

40 γρ παρμεζάνα τριμμενη
 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε 2 λίτρα νερό με 20γρ αλάτι.
2 λετπά πριν βράσουν, κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε στο νερό. Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο 2 φέτες φρέσκο σκόρδο  και μολις πάρουν ενα χρυσαφί χρωμα αφαιρούμε και προσθέτουμε την καφτερη πιπεριά. Σωτάρουμε για 10’’ και σβήνουμε με το κρασί. Σουρώνουμε τα ζυμαρικα, και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας απο το νερό. Ρίχνουμε στο τηγανι τα ζυμαρικά, το νερό απο το βράσιμο και το μαυρο σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτησουν ομοιόμορφη θερμοκρασία, κλεινουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μεχρι να δημιουργηθει μια κρεμώδης σάλτσα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.