Προϊοντα Μαυρου Σκόρδου

Ο executive chef του Μαύρου Σκόρδου Γρηγόρης Χέλμης χρησιμοποιόντας μόνο κορυφαία υλικά, δημιουργεί μία σειρά απο γεύσεις βασισμένες στη μοναδικότητα του μαύρου σκόρδου που αναδεικνύουν όλες τις κρυφές πτυχές αυτής της υπερτροφής. Οι πρώτες ύλες έρχονται απο παραγωγούς που παράγουν με σεβασμό στη φύση και τα προϊόντα τους και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μοναδικό στο είδος του.

Ολόκληρες καθαρισμένες σκελίδες

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε pesto για σάλτσες ζυμαρικών η ριζότο, σαν αλειμμα για sandwich ή burger, σε dressing για σαλάτες, δίνουν άλλη διάσταση στο τζατζίκι, και «δένουν» σάλτσες για κρέας η ψάρι δίνοντας σώμα και άρωμα.

Χαβιάρι Μαύρου Σκόρδου

Μαύρο σκόρδο, καφές και μέλι, φτιαγμένα σε σχήμα χαβιαριού με Agar-Agar.
Δίνουν ένα διαφορετικό τόνο σε canape και μπουκιές, δημιουργική γεύση στο sushi, εντυπωσιακή εμφάνιση σαν τελευταίο φινίρισμα στο σερβίρισμα των πιάτων, ή σαν συστατικό σε dressing για σαλάτες , μια ευχάριστη έκπληξη στο στόμα.

Μέλι με Μαύρο Σκόρδο

2 superfoods ενωμένα, μαύρο σκόρδο και μέλι, δηιουργούν ένα dip το οποίο ταιριάζει εξαιρετικά με τυριά και αλλαντικά, σαν κρούστα σε ψητό κρέας η ψάρι, σαν συστατικό σε γλυκόξινες συνταγές, αναμεμιγμένο με μαγιονέζα η μουστάρδα για spread σε sandwich και burger, σαν dressing σε σαλάτες, η δημιουργικά πάνω σε φρέσκα φρούτα.

Κασέρι με Μαύρο Σκόρδο

H Downvillage σε συνεργασία με το τυροκομείο Καρακάνα, δημιούργησαν το “Μαυροσκορδάτο”. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή συνταγή του Π.Ο.Π Κασεριού Βόλου, αναμεμειγμένο με αποξηραμένο μαύρο σκόρδο, μπαίνει στο ωριμαντήριο για τουλάχιστον 5 μήνες.

Πούδρα Μαύρου Σκόρδου

Αποξηραμένο και τριμμένο μαυρο σκόρδο σε σκόνη.
Χρησιμοποιείται σαν άρτυμα σε σαλάτες, σούπες, ριζότο η ζυμαρικά, σε βούτυρο μαυρου σκόρδου για κρέας η σάλτσες, σε μαρινάδες για κρέατα σχάρας, ή δημιουργικά σαν συστατικό σε ιδιαίτερα cocktail.
Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.