Μαύρο Σκόρδο

Τι είναι το Μαύρο Σκόρδο?

Χαρακτηρισμένο ήδη ως «υπερτροφή» λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης και των διπλάσιων θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του σε σχέση με λευκό σκόρδο,το μαύρο σκόρδο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής. Παράγεται απο το λευκό σκόρδο, πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϋλάνδη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάρπαστο στη δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Κατεβάστε τον κατάλογο

Κατεβάστε απο εδώ τον κατάλογο μας σε μορφή pdf. Ο κατάλογος μας είναι συνεχώς ενημερωμένος με τα τελευταία προϊόντα.

Ιδιότητες - Διατροφικά στοιχεία

Εδώ θα βρείτε όλα τα διατροφικά στοιχεία και τις ιδιότητες του Μαύρου Σκόρδου. Διαβάστε και ενημερωθείτε για όλες τις κρυμένες πτυχές αυτής της υπερτροφής

Όλα τα προϊόντα

Εδώ θα βρείτε όλα μας τα προϊόντα με Μαύρο Σκόρδο. Ενημερωθείτε για όλες τις καινούριες δημιουργίες του Executive Chef Γρηγόρη Χέλμη!


Πώς απο λευκό γίνεται μαύρο

Εξωτερικά το μαύρο σκόρδο διατηρεί τα λευκά φύλλα του σκόρδου και μόνο όταν το ξεφλουδίσει κανείς αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα, ενα τρόφιμο με εμέτρητες ωφέλιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Εμείς στο DownVillage με σεβασμό στο προιόν και μέσα απο συνεργαζόμενες καλλιέργειες, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βιολογικό σκόρδο,μεγαλωμένο με τις καλύτερες πρακτικές στα χωράφια της περιοχής ωστε να εγγυηθούμε μία ασύγκριτη πρώτη ύλη.

Για την παραγωγή του Μαύρου Σκόρδου, ξεκινήσαμε τα πρώτα πειράματα το 2011 και έπειτα απο εξαντλητικές δοκιμές σε όλες σχεδόν τις εγχώριες ποικιλίες και σε αρκετές της μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία) και φυσικά μία σειρά απο αναρίθμητους ποιοτικούς ελέγχους καταλήξαμε σε μία διαδικασία παραγωγής με πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας, που διέπεται απο υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές υγρασίες για κάποιες εβδομάδες. Έπειτα απομένει μία περίοδος για τη σωστή ωρίμανση του και το Μαύρο Σκόρδο είναι έτοιμο προς διάθεση.

Κατα τη διαδικασία παραγωγής δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή κάποιο συντηρητικό κάνοντας το Μαύρο Σκόρδο ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η πικάντικη γεύση του σκόρδου έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Έτσι, χωρίς την έντονη οσμή του ωμού σκόρδου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες, σαλάτες και σε κάθε συνταγή στην οποία θα χρησιμοποιούσατε λευκό σκόρδο. 

Το μαύρο σκόρδο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σύμμαχο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη, αλλά και την επισκευή των ζημιών στον οργανισμό μας και την αναστολή της γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα και οδηγούν σε καρδιακές νόσους, νόσο του Αλτσχάιμερ, κυκλοφορικά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις.
Η S-allylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου. Η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Η αλισίνη είναι διαλυτή στο λίπος, ενώ η S-allylcysteine είναι υδατοδιαλυτή, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό απο λοιμώξεις. Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος και οι αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, φέρνουν το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που έχει να προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας και παθήσεων. 

Πού θα το βρώ?

Το Μαύρο Σκόρδο έχει αρχίσει να διατίθεται απο το e-shop premiumfoods.shop. Εκεί θα βρείτε όλα τα προϊόντα του μαύρου σκόρδου καθώς και διάφορες προσφορές καθώς και μικρές περιορισμένες εκδόσεις απο διάφορα τρόφιμα. Μην ξεχνάτε να φτιάχνετε λογαριασμό πελάτη καθώς οι τιμές για διάφορες χώρες της Ευρώπής ποικίλλουν!

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.