Χαβιάρι μαύρου σκόρδου, Downvillage

Απο το fnl-guide.com

Μπήκε στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο και την αναστάτωσε. Ήταν πιο γλυκό, ήταν μαύρο, και αρκετά περίεργο. Όχι πια!
Το μαύρο σκόρδο είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας καραμελώματος των ζαχάρων του λευκού σκόρδου που διαρκεί περίπου 40 ημέρες. Παρασκευάζεται στο Κατηχώρι Πηλίου από την downvillage.

Η εταιρεία που παρουσίασε πριν από έναν χρόνο το μαύρο σκόρδο σε σκελίδα προχώρησε ήδη στην παραγωγή και νέων προϊόντων όπως το μαύρο σκόρδο με πευκόμελο και το χαβιάρι μαύρου σκόρδου. Όσο και εάν ξενίζει το όνομα θεωρώ πως είναι ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν που μεταμορφώνει ένα ταπεινό υλικό σε συστατικό της υψηλής γαστρονομίας και όχι μόνο. Καλό είναι να διευκρινίσω πως η μοναδική του σχέση με το πραγματικό χαβιάρι είναι η εμφάνιση του που παραπέμπει ευθέως σε χαβιάρι αλλά μέχρι εκεί. Πρόκειται για ένα μείγμα μαύρου σκόρδου, καφέ και μελιού που περνά από σφαιροποίηση με τη βοήθεια του αγάρ αγάρ. Έτσι δημιουργούνται μικρές, μαύρες σφαίρες που σκάνε στο στόμα και χαρίζουν μια ανέλπιστα νόστιμη εμπειρία που συνδυάζει το καραμελωμένο σκόρδο, την επίγευση του καφέ και την απαλότητα του μελιού.

Το χαβιάρι μαύρου σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε πολλές παρασκευές, κυρίως κρέατος, αλλά και μόνο του πάνω σε κρακεράκια για κέρασμα, κριτσίνια ή παξιμάδια χαρουπιού!

Απο τον Χάρης Τζανής

Διαβάστε το αυθεντικό άρθρο στο fnl-guide.com

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.