Καθαρισμένες σκελίδες

Κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, το σκόρδο καραμελώνει αργά για 40 ημέρες, αναπτύσσοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. 

Μετα την ωρίμανση του σκόρδου, καθαρίζουμε με το χέρι τις σκελίδες, διαλέγοντας μόνο τις καλύτερες και μεγαλύτερες, οι οποίες και τοποθετούνται σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.  

 

Το αποτέλεσμα ειναι εξαιρετικά αρωματικό, με τόνους γλυκόριζας, καραμέλας, καφέ και πετιμεζιού. Είναι μαλακό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιώνοντας το εύκολα μέσα σε ζεστές και κρύες σάλτσες, σαν επάλειψη σε μαριναδες, μέσα σε σαλάτες, ζυμαρικά, σαν συστατικό σε μπάρες superfoods. 

 

 

Όσο περνάει ο χρόνος, ωριμάζει ακόμα περισσοτερο αποκτώντας μια μαστιχωτή υφή. Σε αυτό το στάδιο, καταναλώνεται οπως ειναι σαν καραμέλα  ως superfood snack., η ακόμα όπως προτείνουν οι Κορεάτες  βουτώντας το σε σοκολάτα! 

 

<-- Πίσω στα προϊόντα

 

Down Village Παραγωγή μαύρο σκόρδο σε πειραματική φάρμα. © 2016 Wild St & CA, all rights reserved.